Είμαστε στον αέρα!

Περιγραφή: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και ο ραδιοφωνικός σταθμός Δίκτυο fm 91.5 δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα:
➤ να βρεθούν σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο και να πάρουν μέρος σε μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή.
➤ να πάρουν μέρος σε συζήτηση γύρω από τον κινηματογράφο, να μιλήσουν για τις κινηματογραφικές τους εμπειρίες ως θεατές αλλά και ως δημιουργοί (εφόσον έχουν ανάλογη εμπειρία) ή ως εν δυνάμει δημιουργοί (αν έφτιαχναν μια ταινία, τι ταινία θα ήταν;)
  Η μετάδοση των εκπομπών θα γίνεται από το στούντιο εξωτερικών μεταδόσεων του Δικτύου fm 91,5 που θα βρίσκεται κατά τις ημέρες του Φεστιβάλ στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. 
  Οι εκπομπές θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα του Δικτύου fm 91,5 και την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Απευθύνεται: Σε ομάδες 5 μαθητών Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με ένα συνοδό
Εμψυχωτές: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, ηθοποιός, σκηνοθέτις, ραδιοφωνική παραγωγός
Σοφία Πατέλη , Ραδιοφωνικός παραγωγός
Ημέρες Εργαστηρίων: Πέμπτη 24/10, Τρίτη  29/10, Τετάρτη 30/10,  Πέμπτη 31/10, Παρασκευή 1/11
Ώρα: 10:00-11:00 και 11:00-12:00
Χώρος ΥλοποίησηςΠνευματικό Κέντρο Χανίων

Βιογραφικά εμψυχωτών:

Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
  Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται όμως από την Κύπρο, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτις και ραδιοφωνική παραγωγός. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη το 1994.
  Ως ηθοποιός, έχει εργαστεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 2001 δημιούργησε το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» και από τότε ασχολείται συστηματικά με το θέατρο για παιδιά, σκηνοθετώντας και παίζοντας σε παραστάσεις που περιοδεύουν σε Σχολεία, Μουσεία, Δήμους, Βιβλιοθήκες κλπ.
  Παράλληλα, έχει ειδικευτεί στη Θεατρική Αγωγή για παιδιά και εφήβους μετά από διετή φοίτηση στο Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου.
  Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και διδάσκει Θεατρική Αγωγή.
  Συνεργάζεται με το Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά.
  Γράφει και παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά «Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι» στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά. Η εκπομπή απέσπασε το βραβείο silver στα Regional Media Awards 2017.

Σοφία Πατέλη
  Ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 2000 έχοντας ζήσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.Τα τελευταία χρόνια ζει στα Χανιά και είναι συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού Δίκτυο FM 915. Παράλληλα ασχολείται με το τραγούδι και το θέατρο.

TOP