Παίζοντας με όρους δίκαιου εμπορίου!

Περιγραφή: Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς διαμορφώνεται η τιμή μιας μπανάνας; Πόσα χέρια αλλάζει πριν να καταλήξει στο πιάτο μας; Τι είναι άραγε το δίκαιο εμπόριο; Σε αυτό το εργαστήριο θα παίξουμε με όρους δίκαιου εμπορίου και θα μπούμε στη θέση του παραγωγού αλλά και του εμπόρου! Θα διαπραγματευτούμε και θα διερευνήσουμε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να πετύχουμε συμφωνίες.
Απευθύνεται: Σε ομάδα 15-20 μαθητών ΣΤ’ Δημοτικού
Εμψυχωτής: Αγγελάκη Στέλλα
Ημέρα Εργαστηρίου: Πέμπτη 24/10
Ώρα: 09:30-11:00 και 11:30-13:00
Χώρος ΥλοποίησηςΠνευματικό Κέντρο Χανίων
Άλλες Πληροφορίες:
 • Διοργάνωση του εργαστηρίου από το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Ν. Χανίων, δομή που λειτουργεί στα πλαίσια της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Terra Verde μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθησης» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
 • Σημαντική υπήρξε η εθελοντική βοήθεια των δασκάλων Φωτεινής Δημοπούλου και Κατερίνας Μαντίλ στη διαμόρφωση αυτού του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.

Βιογραφικό εμψυχωτή:

Στέλλα Αγγελάκη
  Η Στέλλα Αγγελάκη ενδιαφέρεται για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από διάφορα επιστημονικά πεδία. Είναι Βιολόγος με μεταπτυχιακό στη Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη. Παρείχε εθελοντισμό στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία κατά τη διάρκεια των σπουδών της, γεγονός που οδήγησε στη μετέπειτα συνεργασία της με την ΜΚΟ, επαγγελματικά πια στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για 4 χρόνια. Έχει διοργανώσει διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και για μαθητικά φεστιβάλ γύρω από την περιβαλλοντική εκπαίδευση.  Ακόμα, υπήρξε μέλος της ομάδας που ήταν υπεύθυνη για την επίδειξη αντιληπτικών πλανών εκπροσωπώντας το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο 1ο Athens Science Festival. Είναι λάτρης της φύσης και με την πρώτη ευκαιρία αποχωρίζεται την πόλη για το μπλε, το πράσινο, το καφέ και το γκρι της φύσης!

TOP