Κάνοντας ταινία με κινητό

Περιγραφή: Με αφορμή τα ανθρώπινα δικαιώματα και το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σύντομο εργαστήριο, αποτελούμενο από τρία μέρη(λήψη - επεξεργασία εικόνας και editing) για τον τρόπο χρήσης συγκεκριμένης τεχνολογικής εφαρμογής για επεξεργασία βίντεο με κινητά, καλούνται να δημιουργήσουν ένα μικρού μήκους ταινιάκι διάρκειας έως όχι μεγαλύτερο των 3'.
Η κάθε ομάδα επιλέγει ένα συγκεκριμένο απόσπασμα από το υλικό και ξεκινά για να δημιουργήσει το δικό της βίντεο. Στο τέλος γίνεται η σύνθεση των βίντεο και η παρουσίαση της ταινίας που θα προκύψει από το κολάζ!

Απευθύνεται: Σε ομάδα 10 μαθητών Α και Β Λυκείου
Εμψυχωτής: Ραχιώτης Χρήστος (ηθοποιός, εκπαιδευτικός)
Ημέρες Εργαστηρίων: Τρίτη 29/10, Τετάρτη 30/10
Ώρα: 11:30-13:00
Χώρος ΥλοποίησηςΠνευματικό Κέντρο Χανίων
Άλλες ΠληροφορίεςΤο εργαστήριο εντάσσεται στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» και ειδικότερα στη «δράση ΜΑΖΙ», που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει 10 άτομα. Παράλληλα στο εργαστήριο θα υπάρχει και ομάδα παιδιών και νέων από τον προσφυγικό πληθυσμό.
Η δράση «Μαζί» υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους και απευθύνεται σε σχολεία ή φορείς που έχουν υποδεχτεί προσφυγικό μαθητικό πληθυσμό.

TOP