Ημερίδα: Κινηματογράφος και σχολείο ή ο Κινηματογράφος στα σχολεία

02/11/2019 10:00 - 15:00
Πνευματικό Κέντρο Χανίων
Phone:2821 3 44400 – 403
Address: Ανδρέα Παπανδρέου 70, Χανιά 731 34, Greece

Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει γίνει δυνατή η συστηματική και μεθοδευμένη εισαγωγή της διδασκαλίας της τέχνης του κινηματογράφου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρά τις κατά καιρούς αξιόλογες και αξιέπαινες προσπάθειες και πώς μπορεί να αναστραφεί αυτή η κατάσταση;
Με ποιο τρόπο μπορεί να οργανωθεί η διδασκαλία του ντοκιμαντέρ στα σχολεία;
Η κατάθεση της εμπειρίας και των απόψεων σημαντικών εκπαιδευτών της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και της παιδαγωγικής, θα συμβάλει στον γόνιμο διάλογο μεταξύ κινηματογραφιστών και εκπαιδευτικών, αποφεύγοντας τη στείρα εκφορά παράλληλων και μονότονων μονολόγων προβολής του έργου του καθενός.
Σκοπός μας η δημιουργία ενιαίων κατευθύνσεων για τη μεθοδευμένη και θεσμική ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στα σχολικά προγράμματα.
Στην ημερίδα που διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 , 10:00 – 15:00 , στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα καταθέσουν την εμπειρία και τη γνώση τους καταξιωμένοι άνθρωποι από τον χώρο του Κινηματογράφου και της Εκπαίδευσης!

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα παρακαλούμε να υποβάλλετε τη σχετική φόρμα στη διεύθυνση https://www.chaniafilmfestival.com/workshops2019/

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Ημερίδα Κινηματογράφος και σχολείο

TOP