Παρουσίαση του βιβλίου «Γράψτε μια ιστορία με ήρωα… τον Μόρτη!»

16/02/2019 12:00 - 14:00
Πνευματικό Κέντρο Χανίων
Phone:2821 3 44400 – 403
Address: Ανδρέα Παπανδρέου 70, Χανιά 731 34, Greece

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οι εκδόσεις «Πυξίδα της πόλης», ο ραδιοφωνικός σταθμός Δίκτυο fm 91,5 και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παρουσιάζουν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το βιβλίο «Γράψτε μια ιστορία με ήρωα… τον Μόρτη!».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων και η ηθοποιός και συγγραφέας Μαρινέλλα Βλαχάκη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Μιχάλης Βόλακας.

Ένα βιβλίο γραμμένο από τα παιδιά …
Την περσινή χρονιά ο ραδιοφωνικός σταθμός Δίκτυο fm 91,5 και η εκπομπή για παιδιά «Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι» της Βαλεντίνας Παπαδημητράκη ξεκίνησαν μια δράση δημιουργικής γραφής προσκαλώντας τα παιδιά να γράψουν πρωτότυπες ιστορίες με ήρωα έναν σκύλο, τον Μόρτη.
Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση των παιδιών που καταθέτοντας τη δημιουργικότητά τους έγραψαν ευφάνταστες ιστορίες με τον Μόρτη πότε να φλερτάρει με γάτες, πότε καταδιώκει κακοποιούς, πότε να ταξιδεύει σε άγνωστους πλανήτες ή να συναντά τον Ιουστινιάνη στα χρόνια του Βυζαντίου.
150 παιδιά πήραν μέρος στη δράση και κατέθεσαν 45 συνολικά ιστορίες, αποτέλεσμα είτε συλλογικής είτε ατομικής δημιουργίας.
Δεκάδες γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν με την εκπομπή, ώστε οι ιστορίες των παιδιών, αφού ακούστηκαν από το «Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι», να συμπεριληφθούν σε μια συλλογική έκδοση από τις εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης» και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων που αγκάλιασαν το εγχείρημα. Η Ελισσαβέτα Δανδάλη έντυσε τις ιστορίες των παιδιών με τις τρυφερές ασπρόμαυρες εικόνες της και ο Μάριος Ιωαννίδης επιμελήθηκε τη σελιδοποίηση.
Το βιβλίο περιλαμβάνει κειμενα παιδιών από το 5ο Νηπιαγωγείο Χανίων, το
3ο Νηπιαγωγείο Ν. Κυδωνίας, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, το Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα γίνει απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην δράση.

Ένα ευρώ από την πώληση κάθε βιβλίου θα διατεθεί στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων

Είσοδος ελεύθερη

 

Related upcoming events

 • 10/06/2019 20:30 - 10/06/2019 22:30

  Για άλλη μία χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων φιλοξενεί σε όλη την Κρήτη το διαγωνιστικό 21ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court!

  Χάρη στο ChaniafilmFestival και τους συνεργαζόμενους φορείς οι φίλοι του κινηματογράφου στην Κρήτη θα ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, και θα λάβουν μέρος σε μια διεθνή ψηφοφορία μιας δημόσιας επιλογής για την καλύτερη ταινία!

   Το Φεστιβάλ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  με  ΤΟ ΚΟΙΝΟ και ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ να παρακολουθεί και να ΨΗΦΙΖΕΙ συνδιαμορφώνοντας το αποτέλεσμα αξιολογώντας τις ταινίες του προγράμματος.

   Την Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 8:30 το απόγευμα  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σε 5 πόλεις της Κρήτης  θα απολαύσουμε το γρηγορότερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου : περισσότερες από 40 ταινίες μέσα σε δύο ώρες! Θα παρασυρθούμε σ'  ένα εξπρές κινηματογραφικό ταξίδι, αλλά και θα ψηφίσουμε τις καλύτερες ταινίες, για την ανάδειξη αυτής που θα βραβευτεί με την Επιλογή του Κοινού από τις 80 συμμετέχουσες πόλεις από όλον τον κόσμο. Μέσα σε αυτές και οι πέντε μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης:

  Χανιά, Θερινός Κινηματογράφος Αττικόν,

  Ρέθυμνο, Δημόσια Βιβλιοθήκη,

  Ηράκλειο, Πειραματικό Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου,

  Αγ. Νικόλαος, Δημοτικό Κινηματοθέατρο REX,

  Σητεία, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Σητείας,

  ΔΕΥΤΕΡΑ  10  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019  ΣΤΙΣ  8:30  ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

  Περισσότερες πληροφορίες για το Très Court International Film Festival μπορείτε να βρείτε στο    https://www.chaniafilmfestival.com/tres-court

  Το Tres Court έρχεται στην Κρήτη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival   και  με την υποστήριξη

   Της Περιφέρειας Κρήτης

  Του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών

  Της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης

   Του θερινού Κινηματογράφου Αττικόν

  Της Λέσχης Κινηματογράφου Ρεθύμνου

  Της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

  Κινηματογραφική Λέσχη του Θεάτρου της Σητείας

   Του Δήμου Χανίων

  Του Δήμου Ηρακλείου

  Του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου

   

   

TOP