Προβολή: ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

21/02/2019 22:00 - 22:00
Attikon Cinema
Phone:28210-27717
Address: Δραγούμη 1 - Ηρ.Πολυτεχνείου Χανιά

💢 Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στις 22:00 στο Attikon Cinema Chania
♦️ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ των Σάλβο Φικάρα & Βαλεντίνο Πικόνε
στην Λέσχη του CFF
♦️ Μια προεκλογική – κινηματογραφική συγκέντρωση στο δρόμο για τις δημοτικές εκλογές
♦️ Μια ανοιχτή πρόσκληση σε νυν και υποψήφιους Δημάρχους
♦️ Διάρκεια 95′
♦️ Σε μία πόλη της Σικελίας οι κάτοικοι εξοργισμένοι από τα πρόσφατα σκάνδαλα αλλά και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, αποφασίζουν να εκλέξουν για δήμαρχο ένα δάσκαλο που υπόσχεται την πάταξη της διαφθοράς. Μπορούν όμως να αντέξουν τόση νομιμότητα;
♦️ To «una faccia una razza» σε μια ιταλική κωμωδία

Related upcoming events

  • 18/04/2019 22:00 - 18/04/2019 22:00

    «Ευτύχης Μπιτσάκης: Η σκέψη, η δράση» η ιστορία μιας ζωής σε ένα ντοκιμαντέρ  την Πέμπτη  18 Απριλίου 2019 από την Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

    Το ντοκιμαντέρ «Ευτύχης Μπιτσάκης: Η σκέψη, η δράση» του κινηματογραφιστή Προκόπη Δάφνου αναφέρεται στη ζωή του φιλοσόφου, επιστήμονα, διανοούμενου, μαρξιστή. Ο Ευτύχης με έναν απλό τρυφερό, νεανικό και θαρραλέο λόγο αφηγείται με τον μοναδικό του τρόπο τα πιο σημαντικά βιώματα που καθόρισαν την προσωπικότητα του.
    Ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της ζωής του ξεκινάει από το χωριό του Κάδρος Σελίνου Χανίων, όπου γεννήθηκε το 1927, μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο, την φυλακή και εξορία πριν πάει στο πανεπιστήμιο, τους αγώνες μέσα από το χώρο του ΚΚΕ και της Αριστεράς, την επιστημονική του καριέρα στην Ελλάδα και τη Γαλλία και το έργο (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες). Συνεχίζοντας μέχρι σήμερα να συμμετέχει στα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Ο λόγος κυλάει σαν ποταμός, στέρεος, ουσιαστικός, σοβαρός αλλά και ανάλαφρος, αυτοσαρκαστικός, χιουμοριστικός, αισιόδοξος.

    Ένα ντοκιμαντέρ 90 λεπτών, μιας ζωής 91 χρόνων

TOP