Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών

24/11/2018 20:00 - 22:00
θέατρο YOUCA
Address: Καραϊσκάκη 76, Χανιά, Ελλάδα

Το Σάββατο 24 Νοέμβρη στο θέατρο “YOUCA”, Καραϊσκάκη 76, την παράσταση – θεατρικό μονόλογο  «MAIDen» του Γιώργου Νικολαΐδη, σε σκηνοθεσία της Ζωής Ξανθοπούλου.

Η παράσταση- θεατρικός μονόλογος “MAIDen” είναι βασισμένη στο πρώτο μέρος του  “Maid Mom Made Mermaid”, που είναι  το πρώτο ολοκληρωμένο θεατρικό έργο του Γιώργου Νικολαΐδη που αποτελείται από τρία μέρη και έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Σοκόλη. Έχοντας την αιγίδα του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Η “MAIDen” κυοφορεί  ένα παιδί που δεν θέλει, σε ένα σπίτι που δεν θέλει, σε ένα κόσμο που δεν θέλει. Μονολογεί, παραληρεί, φωνάζει, ερωτεύεται, γκρεμίζει και φτιάχνει από την αρχή τον κόσμο, κρατώντας ένα δίσκο περιμένοντας να ξυπνήσει η κυρία της για να πάρει το πρωινό της.

Σύζυγος, εργαζόμενη, μάνα, κόρη, δούλα, ερωμένη…. Μια γυναίκα αφηγείται την ιστορία της ζωής της, στα όρια του πραγματικού με το φανταστικό, στα όρια του χρόνου που πιέζει γι’ αποφάσεις, αλλαγές και ταυτότητα. Ανάμεσα στη βιολογική υπόσταση και την κοινωνική εικόνα, υπάρχει ένα σημείο που η ηρωίδα είναι ο εαυτός της; Πώς μπορεί να εκφραστεί αυτός ο “εαυτός”; Τι ευθύνες μπορεί να πάρει; Και η ζωή συνεχίζεται…

*Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Related upcoming events

 • 27/10/2019 10:00 - 27/10/2019 14:00

  Το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σας καλεί σ’ έναν περίπατο στον Σταυρό Ακρωτηρίου, τον τόπο που γυρίστηκε ο «Ζορμπάς». Πρόκειται σε μια ξενάγηση, για μια αναφορά στον μυθικό Ζορμπά και στον συγγραφέα του, Νίκο Καζαντζάκη. Για την ταινία, που τα καρέ της, έγιναν η απόλυτη τουριστική διαφήμιση για την Κρητική Γη. Ο Ηθοποιός & Συλλέκτης Λευτέρης Λαμπράκης ξετυλίγει το νήμα των αναμνήσεών του από τη συνάντηση με τον Walter Lassally, τον άνθρωπο που με την κινηματογραφική κάμερα αιχμαλώτισε τις ομορφιές του τόπου μας και που στον ίδιο χάρισε βραβείο Όσκαρ. Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν σύνολο δεκαέξι εβδομάδες εκ των οποίων οι πέντε βδομάδες στον Σταυρό.

  Στα πλαίσια της ξενάγησης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ενορίας Κουνουπιδιανών θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας του Προκόπη Δάφνου, «WALTER LASSALLY, Ο Πλανόδιος Οπερατέρ», με την παρουσία του Σκηνοθέτη.

  Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με τη Συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων και τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη σας προσκαλεί στην ξεχωριστή αυτή εμπειρία. Η μεταφορά θα γίνει με Λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, τον χώρο που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

  👉Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019
  👉Αναχώρηση από το Πνευματικό Κέντρο Χανίων
  👉στις 10:00 π.μ.

  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 • 30/10/2019 18:00 - 30/10/2019 20:00

  Το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων,

  σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου "Από τα Χανιά στη Χολλυγούνδη", του ηθοποιού και συλλέκτη Λευτέρη Λαμπράκη.

  👉Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 18:00 μμ
  👉Αίθουσα Α
  👉Πνευματικό Κέντρο Χανίων

  Ελάτε να μάθουμε την ιστορία του Κινηματογράφου στην Πόλη των Χανίων!

  Σας περιμένουμε!

 • 02/11/2019 10:00 - 02/11/2019 15:00

  Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει γίνει δυνατή η συστηματική και μεθοδευμένη εισαγωγή της διδασκαλίας της τέχνης του κινηματογράφου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρά τις κατά καιρούς αξιόλογες και αξιέπαινες προσπάθειες και πώς μπορεί να αναστραφεί αυτή η κατάσταση;
  Με ποιο τρόπο μπορεί να οργανωθεί η διδασκαλία του ντοκιμαντέρ στα σχολεία;
  Η κατάθεση της εμπειρίας και των απόψεων σημαντικών εκπαιδευτών της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και της παιδαγωγικής, θα συμβάλει στον γόνιμο διάλογο μεταξύ κινηματογραφιστών και εκπαιδευτικών, αποφεύγοντας τη στείρα εκφορά παράλληλων και μονότονων μονολόγων προβολής του έργου του καθενός.
  Σκοπός μας η δημιουργία ενιαίων κατευθύνσεων για τη μεθοδευμένη και θεσμική ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στα σχολικά προγράμματα.
  Στην ημερίδα που διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 , 10:00 – 15:00 , στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα καταθέσουν την εμπειρία και τη γνώση τους καταξιωμένοι άνθρωποι από τον χώρο του Κινηματογράφου και της Εκπαίδευσης!

  Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα παρακαλούμε να υποβάλλετε τη σχετική φόρμα στη διεύθυνση https://www.chaniafilmfestival.com/workshops2019/

  Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

TOP