Μια σκηνή από μια ταινία (για μαθητές και εκπαιδευτικούς)

Περιγραφή: Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου γυρίζουμε μια σκηνή διαλόγου ταινίας οπότε έμπρακτα η ομάδα εμπλέκεται στην χρήση κάμερας, ήχου  και φώτων. Στη συνέχεια γίνεται μοντάζ του υλικού που γυρίζει η ομάδα.
Απευθύνεται: Σε τμήμα μαθητών Ε-ΣΤ Δημοτικού και Γυμνασίου
Εμψυχωτής: Κυριάκος Χαριτάκης
Ημέρες Εργαστηρίων: Πέμπτη 22/10, Παρασκευή 23/10, Δευτέρα 26/10, Πέμπτη 29/10 και Παρασκευή 30/10
Ώρα: 9:00 - 11:00 και 11:00-13:00
Χώρος ΥλοποίησηςΠνευματικό Κέντρο Χανίων

Βιογραφικό εμψυχωτή:

Κυριάκος Χαριτάκης
Γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης αν και πάντα δηλώνει «Χανιώτης» λόγω αγάπης του τόπου καταγωγής του. Πολλά χρόνια μετά και αφού έχει αναπτύξει σχέση, μεράκι για τον κινηματογράφο, διακρίνεται με την ομάδα του σχολείου του σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ελλάδα. Την επόμενη χρονιά μετακομίζει στα Χανιά για σπουδές. Παράλληλα, δε σταματάει να δημιουργεί ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσικά βίντεο κλιπ, να συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων αλλά και σε κινηματογραφικά εργαστήρια στο εξωτερικό.
Από το 2009 συνεργάζεται με την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης στις ποικίλες δράσεις της και κυρίως τα Cine-Μαθήματα. Έχει δημιουργήσει ένα blog (schoolfilms.gr) το οποίο περιέχει τεχνικές και συμβουλές για τη δημιουργία σχολικών ταινιών.
Από το 2013, διδάσκει κινηματογράφο σε σχολεία απ’όλη την Ελλάδα που επισκέπτονται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Ενώ από το 2016 είναι ενεργό μέλος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και είναι υπεύθυνος ανάπτυξης των εκπαιδευτικών του δράσεων.

TOP