Οι Άνθρωποι πίσω από το CFF

Mattheos Frantzeskakis - Chania Film Festival

Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Γεννήθηκε στα Χανιά όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει κύκλους σπουδών στην δημοσιογραφία, στην διοίκηση μονάδων πολιτισμού, τον κινηματογράφο και την διοίκηση φορέων Κοινωνικής Οικονομίας. Από το 1995 δίδαξε σε δομές της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί σε έντυπα, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Από το 2002 διευθύνει την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και την εφημερίδα πολιτισμού «Πυξίδα της Πόλης». Από το 2000 ασχολείται με τον κινηματογράφο και ιδιαίτερα με την εκπαιδευτική του διάσταση. Συμμετείχε στην παράγωγη αρκετών ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικών ταινιών καθώς και στην διοργάνωση δεκάδων εκδηλώσεων.

Petros Tsarknias - Chania Film Festival

Πέτρος Τσαρκνιάς

Διαχείριση Διοικητικών και Οικονομικών CFF

Γεννήθηκε στη Γερμανία και έζησε εκεί μέχρι τα να πάει στο Δημοτικό Σχολείο στην Αριδαία Πέλλας. Εκεί ζει και εργάζεται σήμερα ως οικονομολόγος και παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτιστικών Οργανισμών, στην διοίκηση του Αθλητισμού και σήμερα συνεχίζει με σπουδές στην Κοινωνιολογία του Αθλητισμού. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμωπίας είναι μέλος αρκετών πολιτιστικών συλλόγων είτε συμμετέχοντας στη διοίκησή τους είτε ως απλό μέλος και συμμετέχει στο «γονεϊκό κίνημα» της  παιδείας. Έχει οργανώσει την παραγωγή μουσικών εκδόσεων και παραστάσεων και συμμετείχε στην διοργάνωση πάρα πολλών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Από το 2011 συμμετέχει στη διοίκηση της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης.

Thodoris Thomadakis - Chania Film Festival

Θοδωρής Θωμαδάκης

Παραγωγή Εκπαιδευτικών Δράσεων / Σύμβουλος Προγράμματος CFF

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε εικονολήπτης στη σχολή Σταυράκου. Από το 1992 εργάζεται στο τμήμα της παραγωγής είτε ώς βοηθός είτε ως διευθυντής παραγωγής. Μετακόμισε στα Χανιά το 2001, όπου συνεργάζεται με μεγάλες παραγωγές που οργανώνουν τα γυρίσματά τους στα Χανιά. Παράλληλα από το 2010 ξεκίνησε να διδάσκει κινηματογράφο στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων.

Lefteris Lamprakis CFF

Λευτέρης Λαμπράκης

Επιμέλεια Εκθέσεων, Παράλληλων Δράσεων CFF

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Μαθήτευσε στη Σκηνογραφία και στη Ζωγραφική στο πλευρό του Σκηνογράφου, Γιάννη Κύρου και σπούδασε Θέατρο στο εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής με την Μάγια Λυμπεροπούλου και  τραγούδι με τη Λένα Γιγάντε. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους θεατρικούς Σκηνοθέτες και συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Συνεργάστηκε επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, παρουσιάζοντας κινηματογραφικά θέματα σε εκπομπές του καναλιού.

Στα Χανιά έχει επιμεληθεί  αρκετές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων «Ο Ζορμπάς επιστρέφει στον τόπο του, 50 χρόνια μετά» (2015), «Ο κόσμος του Γιάννη Κύρου» (2015), «Greece fights on - Έκθεση αφισών του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου» (2016), «Ολυμπιακό ταξίδι - Το πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων μέσα από τις αφίσες της διοργάνωσης» (2016). Είναι ο επιμελητής των εκθέσεων του CFF, καθώς και ο συγγραφέας – επιμελητής πολλών από τις εκδόσεις του Φεστιβάλ. Το 2019, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης το βιβλίο του, «Από τα  Χανιά στη Χολλυγούνδη. Η ιστορία του Κινηματογράφου στη πόλη των Χανίων».

Nikos Inglezakis - Chania Film Festival

Νίκος Ιγγλεζάκης

Δημιουργικό CFF

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε Marketing, Business Management και Γραφικές Τέχνες και βρίσκεται στον χώρο της διαφήμισης από το 2000. Ιδρυτής και εταίρος της εταιρίας Next Step ΕΠΕ στα Χανιά, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και διακρήθηκε στην φωτογραφία.

Μετά από 8 χρόνια εργασίας σε Σύδνευ, νότια Γερμανία και στην Ζυρίχη, ως Senior UX/UI Specialist, επέστρεψε στα Χανιά όπου και εργάζεται στην εταιρία Inglelandi Digital Agency. Ασχολείται φωτογραφικά και με το καλλιτεχνικό γυμνό.

Kostas Marinakis - Chania Film Festival

Κώστας Μαρινάκης

Διαχείριση Τεχνικών Θεμάτων

Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε μηχανικός υπολογιστών στη Γλασκώβη Σκωτίας. Εργάστηκε στην Αθήνα σε μεγάλες εταιρίες πληροφορικής. Το 2006 μετακόμισε μόνιμα στα Χανιά. Από τότε συνεργάζεται με το ΤΕΙ Κρήτης στο τμήμα ηλεκτρονικών μηχανικών. Παράλληλα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρίες παραγωγής ηλεκτρονικών και λογισμικού. Έχει παρακολουθήσει κύκλους μαθημάτων κινηματογράφου στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων και από τότε ασχολείται με παραγωγές ερασιτεχνικών ταινιών μικρού μήκους.

Giannis Giannakakis - Chania Film Festival

Γιάννης Γιαννακάκης

Παραγωγή και Διαχείριση Ειδικών και Παράλληλων Δράσεων CFF

Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε Θεολογία και Θεωρητικά της Μουσικής στην Αθήνα. Από το 1999 είναι καθηγητής μουσικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ως χορωδός και μουσικός έχει λάβει μέρος σε πλήθος συναυλιών και παραστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε στις μουσικοθεατρικές ομάδες: Διάτονο, Φωνές του Νότου, Καταφωνή. Από το 2012 συντονίζει την ομάδα Passe-partout. Ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων ETSI DE και Σιγανά Ποτάμια. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις σε Αθήνα και Χανιά, ταινίες μικρού μήκους και μουσικά σήματα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών.

Kyriakos Charitakis - Chania Film Festival

Κυριάκος Χαριτάκης

Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών δράσεων CFF

Γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης αν και πάντα δηλώνει  «Χανιώτης» λόγω αγάπης του τόπου καταγωγής του. Πολλά χρόνια μετά και αφού έχει αναπτύξει σχέση, μεράκι για τον κινηματογράφο, διακρίνεται με την ομάδα του σχολείου του σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ελλάδα. Την επόμενη χρονιά μετακομίζει στα Χανιά για σπουδές. Παράλληλα, δε σταματάει να δημιουργεί ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσικά βίντεο κλιπ, να συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων αλλά και σε κινηματογραφικά εργαστήρια στο εξωτερικό. Είναι ευγνώμων που του έχει δωθεί η ευκαιρία να ταξιδέψει πάμπολες φορές στο εξωτερικό και θεωρεί ότι ευσυνείδητα ή ασυνείδητα έχει εμπνεύσει και επηρεάσει τις δημιουργίες του. Από το 2013, διδάσκει κινηματογράφο σε σχολεία απ’όλη την Ελλάδα που επισκέπτονται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Eleana Pontikaki - Chania Film Festival

Ελεάννα Ποντικάκη

Παραγωγή και Διαχείριση Ειδικών και Παράλληλων Δράσεων CFF

Η Ελεάννα Ποντικάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιστορία της Τέχνης στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας και το μεταπτυχιακό της στην Μουσειολογία στην Reinwardt Academie του Άμστερνταμ με υποτροφία του Ιδρύματος  Ωνάση, ξεκίνησε το 2007 τη συνεργασία της με την Μπιενάλε της Αθήνας. Ως μέλος της ομάδας διοργάνωσης  τεσσάρων εκδόσεων της Μπιενάλε, εργάστηκε στον τομέα της παραγωγής  των εκθέσεων και των εκδηλώσεων, καθώς και στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μέχρι το 2014 που επέστρεψε στα Χανιά. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση και παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και παραστάσεων.

TOP